calable=no" />
Neem voor verkoop en informatie
direct contact op met:

Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs
Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs
Maartje van den Bogaerd
Hoofdstraat 155
5706 AL Helmond
t. 0492-661 884
e. nieuwbouw@heuvel.nl
w. www.heuvel.nl
payoff
header
U bent hier: het project wonen in helmond

Wonen in Helmond

Wonen in Helmond Wonen in Helmond Wonen in Helmond Wonen in Helmond Wonen in Helmond Wonen in Helmond Wonen in Helmond Wonen in Helmond Wonen in Helmond Wonen in Helmond
Wonen, werken en leven in een authentiek stukje Helmond. Modern, statig en gevarieerd; dat is Aan ’t hof van Helmond ten voeten uit. Hier woon of werk je niet alleen; je bent er onderdeel van!

Eeuwenoude historie
Het stedelijk leven in Helmond begon al vanaf begin 13e eeuw. Helmond was tijdens de middeleeuwen een levendige stad met meerdere stadsmuren en stadspoorten. Kasteel Helmond staat als middeleeuwse burcht nog steeds trots in het centrum. Sinds 1886 was op de locatie van de woningen de smederij van Jos van der Meulen gevestigd. Langzaam groeide het bedrijf aan de Zuid Koninginnewal uit tot het eerste Helmondse Garagebedrijf, met de eerste benzinepomp van Nederland.

Alles binnen handbereik
Helmond is met ruim 90.000 inwoners de vijfde grootste stad van de provincie Noord-Brabant. De voormalige textielstad beschikt over alle denkbare voorzieningen zoals scholen, verschillende treinstations, winkelcentra, theaters en een ziekenhuis. Je kunt er gezellig shoppen, genieten op het terras of borrelen in een gezellig café, maar ook leuke festivals en evenementen bezoeken, zoals de kasteeltuinconcerten of het drakenbootfestival.

Kunst & cultuur
Helmond beschikt over een gevarieerd aanbod van kunst & cultuur. Duik de geschiedenis in terwijl je door de gangen van het veertiende-eeuwse Kasteel Helmond dwaalt. Fotografie- en kunsttentoonstellingen vind je in de moderne Kunsthal Helmond. 
Voor een theatervoorstelling is Het Speelhuis the place to be. De Onze Lieve Vrouwekerk is een paar jaar geleden omgebouwd tot theater en ieder bezoek zorgt voor een unieke sfeer.
De jongste culturele hotspot in Helmond is De Cacaofabriek met onder andere een poppodium en filmhuis.